De droom overbrengen

Daar sta ik dan... Vorig jaar schreef ik het verhaal nog voor mijzelf. Mijn ideeën en personages bestonden slechts in mijn hoofd. Sinds afgelopen april zitten de ideeën niet alleen maar in mijn hoofd, maar in een boek. En sinds afgelopen augustus maakt de buitenwereld steeds meer kennis met mijn ideeën en personages.

Gisteren hield ik mijn eerste lezing in de bibliotheek in Brunssum. Ik vond het geweldig om te doen. Van tevoren was ik niet ontzettend zenuwachtig. Natuurlijk voelde ik gezonde spanning en hoopte ik dat alles zou gaan zoals ik het bedacht en voorbereid had. De juf in mij kwam dikwijls naar boven tijdens het maken van de presentatie; ik had alles goed doordacht en voorbereid. Juist omdat ik dagelijks lesgeef aan een groep, heb ik enige kennis van hoe ik informatie kan overbrengen. Tijdens de lezing voelde het ook een beetje alsof ik voor een klas stond. Een klas die enthousiast was en goed meedeed, dus dat maakte de avond voor mij helemaal af.

Juf Esther laat in haar lessen de leerlingen niet alleen maar zitten en luisteren. Het werd dan wel lezing genoemd, maar ik zorgde zeker voor variatie tijdens het luisteren naar mijn verhaal. Tussendoor stelde ik vragen aan het publiek, waarbij iedereen even de tijd kreeg om het antwoord op te schrijven. Het waren persoonlijke vragen die ieder op een creatieve manier aan het denken zette. Een opdracht was bijvoorbeeld om een personage of sfeer bedenken bij een muziekfragment. Aan het einde van de lezing bedacht iedereen een eigen personage aan de hand van een paar vragen.

Mijn doel van deze avond was niet alleen maar om mijn verhaal kenbaar te maken aan anderen. Ik wilde ook laten zien hoe je met creativiteit en doorzettingsvermogen een passie kunt veranderen in iets groots en prachtigs. Dat een droom, die ik als jong meisje had, uitgekomen is, vind ik ware magie. Deze magie heb ik hopelijk kunnen overbrengen tijdens deze fantastische avond.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Het was een mooie avond Esther. Je bent er zeker in geslaagd om jouw droom over te brengen
Caroline, op 18-09-19

De droom overbrengen

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'