De personages: Irgus

De IJzeren Robot, Geboren Uit Steen:

Irgus

'Cool, een robot!' Dit waren de woorden die Starre uitroep toen ze de ijzeren gigant voor het eerst ontmoette. De robot zelf reageerde niet op haar; roerloos en levenloos zat hij in kleermakerszit tegenover haar. Hij torende hoog boven haar uit; hij zou haar met gemak kunnen oppakken met één hand. Toch liet Starre zich hierdoor niet ontmoedigen. Van films en boeken kende ze vooral robots die als helden strijden voor de mensheid. Deze robot moest ook voor dat doel gebouwd zijn. Toch?

Niemand kan het met zekerheid zeggen. De robot is door Strijders gevonden in de Kloof der Gevallen Meteorieten. Hij zat opgesloten in een enorme meteoriet. Waar hij vandaan komt en hoe hij in Phantasia terechtgekomen is, is voor iedereen een raadsel.

Nu zit hij tussen verschillende onbruikbaar geworden machines in een verlaten hal in de Legerbasis. Niemand kijkt meer naar hem om. Daar wil Starre graag verandering in brengen. Als eerste geeft ze hem een naam: Irgus, de afkorting van bovenstaande woorden. Ze is vastbesloten om hem te laten ontwaken. Misschien gaat haar dit met haar nieuwe Cracht, Energie, ook lukken...

Giga robots

Ik ben altijd dol geweest op gigantische robots die flink met elkaar op de vuist kunnen gaan, maar tegelijkertijd menselijke karaktertrekken en gevoelens hebben. Vooral "The Iron Giant" en "Transformers" hebben mij geïnspireerd om een eigen robot te creëren.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De personages: Irgus

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'