De personages: Recca

Een professionele Machinaal en een strenge leermeester...

Recca

Recca is weliswaar een menselijke Phantast, maar heeft een ongelooflijke Cracht in zich: Energie. Met deze Cracht kunnen apparaten en machines aangezet en bestuurd worden.

Omdat Recca de controle heeft over Energie, is zij aangenomen op de Legerbasis om daar te werken als Machinaal. Machinalen ontwerpen, besturen en repareren de wapens en machines van de Basis.

Recca draagt een praktische tuinbroek die voorzien is van verschillende zakken om gereedschap of onderdelen in te bewaren. Aan haar riem hangt de houder waarin haar vuurwapen zit: een kort, zilverkleurig pistool. Als ze Energie toebrengt naar het wapen, kan ze gloeiendhete stralen van Energie schieten.

Kijk Recca één keer in de ogen en je weet direct dat je geen ruzie met haar wilt hebben. Recca is zeer daadkrachtig in haar woorden en acties en straalt dit ook uit. Toch laat Starre zich niet kennen wanneer zij in de leer gaat bij de Machinaal om de controle te krijgen over Energie. Meerdere keren botst het tussen de twee. Starre heeft ontzettend veel moeite met het besturen van Energie. Hierdoor laat Recca haar niets anders doen dan Energie verplaatsen van de ene opslagton naar de ander, iets wat op den duur natuurlijk heel erg gaat vervelen.

Recca gedraagt zich afstandelijk, niet alleen naar Starre toe, maar ook naar de andere Machinalen en Strijders die op de Legerbasis leven. Ze heeft nog nooit iets losgelaten over haar verleden. Starre is niet de enige die zich afvraagt waarom de vrouw zo gesloten is en haar gezicht altijd gevormd is in een diepe frons.

Haar verhaal in het grote verhaal

De meeste personages had ik al verzonnen voordat ik aan het boek begon. Recca ontstond echter tijdens het schrijven. Hoe meer ik over haar schreef, hoe duidelijker het voor mij werd waar haar verhaal naartoe moest leiden. Nu is Recca een compleet personage met een eigen verleden en beweegredenen. Ik vrees alleen dat haar verhaal na deel 1 nog niet volledig afgelopen is...


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ahaa, dus ze komt nog terug?
Caroline, op 25-05-19
Ja, ze komt nog terug! En hoe... hihi
Oeh, dan ben ik benieuwd!
Caroline, op 26-05-19

De personages: Recca

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'