De personages: Horak

Hij heeft vele namen: reuself, geest, Geestbewaker...

Maar zijn echte naam is

Horak

Horak is een reuself. Reuselven zijn half elf, half reus. Ze zijn lenig en hebben lange, puntige oren zoals de menselijkere elven ook vaak hebben. Het reusgedeelte komt naar voren in hun kracht en lengte. Reuselfen stoppen nooit met groeien, waardoor zij op een gegeven moment veel groter kunnen zijn dan mensen. Reuselfen worden echter niet zo oud als mensen.

Toen Horak nog leefde, woonde hij in zijn Stam in het Aardlijke Bos. Zijn vader was het Hoofd van de Stam. Horak zou het volgende Hoofd kunnen worden om de Stam te leiden. Voor deze rol had hij een ambitieuze rivaal: zijn tweelingbroer Zorak. Ooit konden de twee broers spelen als beste vrienden. Toen ze ouder werden, werd vooral Zoraks ambitie om Hoofd te worden groter. Horak daarentegen begon steeds meer te twijfelen of hij het Hoofd wel wilde zijn.

Dit verleden ligt nu ver achter hem. Al eeuwen is hij een geest die in de Middelste Laag van Phantasia voortleeft. Hij is niet zomaar een geest: hij is een Geestbewaker. Door middel van zijn Medium, een houten bedeltje in de vorm van een wolvenkop, kan hij een verbintenis aangaan met een levende Phantast. Zolang deze Phantast het Medium in diens bezit heeft, zal Horak deze Phantast beschermen en helpen.

Helaas valt zijn Medium in de verkeerde handen, namelijk in de worstenvingers van de machtsbeluste Kreulus. Samen met andere geesten is Horak gevangen in Kruelus' doolhof. Gelukkig komt hij dan Starre tegen, die samen met Katsa de strijd aangaat tegen Kruelus om alle geesten te bevrijden.

Een geest als bewaker

Als kind was ik dol op de anime 'Shaman King', waarin mensen tegen elkaar strijden met een geest aan hun zijde. Toen ik dertien was, verzon en tekende ik de geest die ik graag aan mijn zijde zou willen hebben. Dit was Horak, die, als ik mijn tekeningen van twaalf jaar geleden mag geloven, sindsdien niet veel veranderd is in zijn reusachtige uiterlijk en vriendelijk karakter.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ik kan zo'n Horak ook wel aan mijn zijde gebruiken!
Fan, op 09-05-19
Ben nu zover in het boek dat ik Horak ben tegengekomen.
Ik vind het wel leuk dat hij doorzichtig is.
Gelukkig is hij nu de Geestbewaker van Starre.
Marlies, op 23-06-19

De personages: Horak

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'