De personages: Spar

Hij is een jongen, een faun en een leerling-Rhuneroeper. Zijn naam is

Spar

Spar is een faun. Hij lijkt menselijk, maar heeft ook verschillende uiterlijke kenmerken van een geit. Dit is te zien aan zijn zwarte, gebogen hoorns op zijn hoofd, zijn lange oren en de hoeven die hij heeft in plaats van voeten. Blijkbaar heeft hij ook een kleine staart, maar deze laat hij liever niet zien.

Hij heeft een grote bos donkerbruin, krullend haar. Zijn ogen zijn vrij groot en hebben een roodbruine kleur.

Spar woont in de Wereldbibliotheek, waar hij leert om Rhuneroeper te worden. Rhuneroepers bezitten zelf geen Crachten, maar kunnen deze oproepen met behulp van Spreukrhunen. Dit zijn tekens waarin een ongelooflijke Cracht kan schuilen.

De faun is pas begonnen aan de opleiding als Starre hem ontmoet. Hij leert het vak bij de oude Rhuneroeper Reijn. Spar is ook niet in de omgeving van de bibliotheek geboren. Ooit woonde hij met zijn moeder in een kudde faunen in het Aardlijke Bos. Faunen krijgen de naam van de plek waar zij geboren zijn. Ik denk niet dat ik hoef te vertellen onder welke boom Spar geboren is.

Spar is twee jaar ouder dan Starre. Wanneer Starre hem ontmoet, is hij ontzettend verlegen en angstig. Het was Reijn die Spar gebracht heeft naar de Wereldbibliotheek. Langzaam komt Starre erachter waarom de Rhuneroeper dit gedaan heeft en welke gruwelijke gebeurtenis Spar zo angstig heeft gemaakt...

Faunen

Ik vind faunen fascinerende wezens. Je komt ze niet heel vaak tegen in fantasyverhalen (ik kan nu alleen maar Narnia bedenken, die ook een bron van inspiratie is geweest voor mijn verhaal). Ik wilde een belangrijk personage creëren die qua leeftijd dicht in de buurt van Starre zat, maar niet helemaal menselijk was.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De personages: Spar

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'