De personages: Knuffie

In deze blog vertel ik meer over de grote, lieve beer die Starre heeft opgevoed:

Knuffie

Knuffie is een grijze beer. Hoe oud hij is, weet niemand. Hij was al een volwassen beer met een zware, brommende stem toen hij de zorg voor Starre op zich nam.

Knuffie kan in de menselijke taal praten en loopt meestal op zijn twee stevige achterpoten. Als hij echter haast heeft en Starre wil meeliften op zijn brede rug, kan hij hard rennen op zijn vier poten.

De beer is slim en weet ontzettend veel over Phantasia. Hij houdt zijn kennis bij in zijn persoonlijke bibliotheek in hun huis. Hij heeft er alles voor over om Starre in veiligheid en zonder zorgen te laten opgroeien. Meestal is hij lief en zacht van karakter, maar wanneer iemand aan Starre komt, komt zijn berenaard in een grote brul naar boven.

Wapens om te vechten tegen de Slaven heeft hij niet nodig dankzij zijn scherpe tanden en klauwen. Soms ergert hij zich ook aan de klauwen. Een theezakje uit het glas halen of het haar knippen van een jonge Lichtphantast zijn moeilijke opgaven als je ronde poten hebt met lange nagels.

Knuffie heeft aan Starre verteld dat hij haar als baby gevonden heeft aan de oever van een rivier in het Aardlijke Bos, de plaats waar hij geboren is. Over wie haar biologische ouders zijn, heeft hij haar nooit iets verteld.

Mijn oude knuffelbeer

Toen ik pas geboren was, kreeg ik een (toen nog witte) knuffelbeer in een grappige, rode tuinbroek. Mijn moeder vertelde dat ik meteen met grote ogen naar de knuffel keek. De beer heeft altijd in mijn bed gelegen. Als kind fantaseerde ik dat de beer groot was en kon praten. Ik noemde hem Knuffie (hoewel hij eerst Knussie heette, omdat ik moeite had met het uitspreken van de letter f). Ook nu ligt Knuffie nog altijd bij mij in de buurt op mijn slaapkamer.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Leuk om te lezen hoe autobiografische elementen in je boek zijn verwerkt. Ik herken dát natuurlijk meteen.
Jan, op 28-04-19
Esther,
Wat een veelzijdige fantasie heb je en dat je dat al afaan hele jonge leeftijd had heb ik nooit geweten.
Ik ben nu op blz 55 en er is al heel wat gebeurd met Starre.
Met andere woorden ze heeft al heel wat meegemaakt.
Verder vind ik het leuk dat je in je blogs informatie over de personages geeft uit het boek.
Zelf maak ik onder het lezen ook aantekeningen.
Omdat ik geen uren aan een stuk lees maar geregeld een uurtje, maakt dat me gemakkelijk om me weer in te leven in het verhaal.
Groetjes tante Marlies.
Marlies Wijnen, op 28-04-19
Een goed idee van tante Marlies!
Caroline, op 09-05-19

De personages: Knuffie

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'