De personages: Starre

In de komende serie blogs geef ik informatie over het karakter en de oorsprong van de belangrijkste personages van mijn boek. Natuurlijk begin ik de serie met:

Starre

Starre is de Alcracht. In de strijd tegen de Chaos gebruikt zij alle Crachten van waaruit Phantasia ontstaan is: Water, Vuur, Aarde, Lucht, Licht, Energie en Geest.

In het begin van het verhaal is ze een baby. Door het verhaal heen groeit ze op totdat ze vijftien jaar oud is.

Starre heeft blond, kort haar en blauwe ogen. Ze is vrij klein van stuk. Dat laatste vindt ze niet altijd fijn, vooral als Horak haar weer eens 'kleintje' noemt.

Starre is een lief, nieuwsgierig en zorgzaam meisje. Ze gelooft dat elke Phantast iets goeds in zich heeft. Ze is er ook goed in om de kwaliteiten en beweegredenen van anderen te vinden.

Starre is niet bang voor een uitdaging of een grotere tegenstander, al helemaal niet als haar vrienden in gevaar zijn.
Zodra een Slaaf van Chaos op haar pad komt, zal ze niet aarzelen om eropaf te gaan en aan te vallen.

Naarmate ze ouder wordt, wordt ze wel iets voorzichtiger. Ook leert ze dat het kwaad niet uitsluitend bij Chaos hoeft te horen, of dat het goede alleen uit Orde bestaat.

Misschien is het de lezers opgevallen dat Starre en ik verschillende karaktertrekken en uiterlijke eigenschappen met elkaar gemeen hebben. Dit heb ik niet zomaar gedaan. Starre is de protagonist van het eerste boek dat ik uitgegeven heb. 'De Legende van de Alcracht' is een verhaal dat al heel lang in mijn hoofd zit. Ik wilde mijn eerste boek zo persoonlijk mogelijk maken en laten zien dat het verhaal heel dicht bij mij ligt.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De personages: Starre

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'