De prinsessenschrijfster

Ooit, op een basisschool hier niet zo heel ver vandaan, kreeg groep 3 de opdracht: schrijf en teken over je beroep. Eén meisje van deze klas hoefde hier niet lang over na te denken. Zij wilde prinsessenschrijfster worden. De plek waar ze haar beroep ging uitvoeren? In een schrijfpaleis natuurlijk!

Dit meisje was dol op de taallessen waarin ze verhalen kon schrijven. Ze kreeg van de juffen te horen dat ze later echt iets met haar hobby moest doen. Oké, misschien niet zozeer met het prinsessengedeelte, maar dat begreep het meisje uiteindelijk ook wel. In de bovenbouw van de basisschool werd daarom prinsessenschrijfster veranderd in schrijfster.

Op de middelbare school bleef ze verhalen en gedichten schrijven. Toen ze in de zesde klas het profielwerkstuk moest schrijven, opperde de lerares geschiedenis een idee aan de klas: je mocht bij haar een historische roman schrijven. Het meisje hoefde niet lang na te denken over wat zij ging doen. Als profielwerkstuk schreef zij een historische roman dat zich afspeelt in het oude Japan. Het meisje kreeg voor haar profielwerkstuk een tien.

Daarna ging zij studeren aan de PABO. In haar lessen las ze verhalen voor aan kinderen die ze zelf geschreven had. In haar derde jaar deed ze mee aan een schrijfwedstrijd voor PABO-studenten. Ze won met haar verhaal “ADHD: Alle Dagen Heel erg Draak”.

Toen ze afgestudeerd was, deed ze mee aan de schrijfwedstrijd 'Write now!'. Ze werd vijfde van Limburg met haar korte verhaal 'Door het kattengras'.

Later werd het meisje leerkracht. Ze bleef voor een lesmethode korte verhalen voor kinderen schrijven.

Ondertussen begon ze aan haar grootste verhaal tot dusver. Dit verhaal gaat ook over een meisje dat opgroeit en verschillende ontwikkelingen doormaakt. Ook dit meisje is dol op verhalen schrijven. Ook dit meisje gaat, onder veel steun van haar familie en vrienden, de uitdagingen aan die zij tegenkomt in haar leven.

Voor zowel het echte meisje als het meisje in het verhaal is het avontuur nog lang niet afgelopen. Beide meisjes weten nog niet hoe hun verhaal zal eindigen. Maar één ding weten ze allebei heel zeker: ze gaan hun droom verwezenlijken, wat er ook gebeurt!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Iedereen die jou vroeger kende weet dit nog goed. Jij zag jezelf al schrijven in de torenkamer van jouw kasteel
Caroline, op 01-04-19

De prinsessenschrijfster

Extra verhaal: De Chaos in de spiegels 1

Een paar wistjedatjes

Extra fragment: De reuself en het meisje

Deel twee op komst!

'Juf, mogen wij een verhaal schrijven?'